Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нямам ъглошлайф, но наскоро взех една бракувана 145, дето още не съм почнал да я разглобявам. Предполагам не е проблем направо целите носачи да сложа от нея, като предварително ги ревизирам разбира се?

Или то самото сваляне на носача на моята ще е големият проблем? (все още не съм огледал на живо въобще как са устроени нещата отзад, та за това питам може би малко глупави въпроси..)
    Last edited by bobi1997; d.m.y г., 19:33.
    Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
    Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

• Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
      Нямам ъглошлайф, но наскоро взех една бракувана 145, дето още не съм почнал да я разглобявам. Предполагам не е проблем направо целите носачи да сложа от нея, като предварително ги ревизирам разбира се?

Или то самото сваляне на носача на моята ще е големият проблем? (все още не съм огледал на живо въобще как са устроени нещата отзад, та за това питам може би малко глупави въпроси..)
      Второто. Монтирането е песен. То и свалянето де, само че тъжна, Родопска. В някой случаи става и гневен метъл. Взимайте нови ремонтни комплекти, не са скъпи, а демонтирането при вече изкривен болт е мъка. Не започвайте без достъп до малко ъглошлайвче. В определен момент, отстраняването на болта става необратимо, а понякога не излиза без рязане.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Ясно колега, благодаря много за информацията.

пс: сериозно съм наплашен вече, ще взема да сваля целия мост за по-лесно
        Last edited by bobi1997; d.m.y г., 20:42.

Comment

Ясно колега, благодаря много за информацията.

пс: сериозно съм наплашен вече, ще взема да сваля целия мост за по-лесно
          Нищо страшно няма, след "операцията" ще знаете няколко псувни в по вече. Езикът трябва да се развива, за да не изчезне. Да допуснем че прехвърлите целият мост от другата. Какво гарантира че след седмица няма да сте на "изходна позиция"?
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Така е, прав сте. Аз ако прехвърля целия мост, първо ще го ревизирам изцяло, включително и тези лагери и на двата носача.

Но първо като имам време другата седмица ще легна под моята да се сборя и да видя как е положението

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              Ремонтен комплект заден носач 2бр. Щом вече е разкрачена - чук и мамата ще са крайно непбходими. Ъглошлайф имате ли? Малък, че е по удобен.
              Хахаа добре го каза!Помня на сестра ми 146-цата,ква мъка беше да се избие болта от едната страна

Comment

• Здравейте, колеги.

Някой да знае нещо за тоз скрап?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...94931026219089
                '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
                Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

• Пребоядисан,личи си...Друго не се знае...

Comment

• Да, боядисван е най-вероятно. Явно никой не е ходил да я кара. Търся си ентри-левел кола до 160 коня документално да се уча да карам на калояново
                    '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
                    Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

• Здравейте , имам един въпрос? Ако махна само крайното гърне и сложа на негово място права тръба, според вас добър звук ли ще има? Колата е 146 1.6 боксер.

Comment

• Няма да е много добре колега. Оптималният вариант за боксера е да махнеш катализатора, на негово място резонатор. Махаш средното гърне изобщо и разбира се накрая някакво крайно гърне.

Така както го мислиш ти ще стане съвсем пърпорещо без плътност вероятно..

Comment

Няма да е много добре колега. Оптималният вариант за боксера е да махнеш катализатора, на негово място резонатор. Махаш средното гърне изобщо и разбира се накрая някакво крайно гърне.

Така както го мислиш ти ще стане съвсем пърпорещо без плътност вероятно..
                          Благодаря за съвета.
                          Значи мисля да си купя хубаво крайно гърне , да махна средното и да се радвам на хубав звук.И други хора ми казаха, че ако бях махнал само крайното ще стане пърпорещо.

Comment

• https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...5&slink=4g1hh6
                            Ако някой се интересува...
                            -------------------------------
                            ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                            ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Добре изглежда,в кво състояние е,забележки?

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                                в коша при акумулатора, от лявата му страна (към шоф. врата) има един капак черен като правоъгълна кутия не много голям. дърпаш го нагоре и там са главните релета и бушони.
                                Здравейте. 145 1,6 TS 97г
                                Помпата спря да се чува при завъртане на ключ, но работи като и дам директно ток. Всички бушони проверих, всичко работи. Само няколко неща не разбирам, ще прикача снимка за тях.
                                Зеленото е 7,5 А и не стига ток до него.
                                А в червено нещата, идея нямам как да ги проверя.
                                Attached Files
                                Last edited by blizare_; d.m.y г., 23:53.

Comment

Working...
                                X